Ostrva Kiklade

AMORGOS

Amorgos je jedno od najimpresivnijih kikladskih ostrva, koje se mogu pohvaliti čudesnim plažama sa azurnim vodama i prelepim pećinama idealnim za ronjenje. Iskoračite sa uobičajene staze i posetite ostrvo koje je sačuvalo svoju tradicionalnu boju, gde vas lokalno stanovništvo dočekuje sa osmehom na licu i čini da se osećate kao kod kuće.

ANDROS

Živopisne ulice, mirisne bašte, nezaboravni zalasci sunca najbolje opisuju Andros. Ovo ostrvo ima način da fascinira svoje posetioce, bez sumnje i dalje zadržava svoju bogatu kulturnu tradiciju, nudeći priliku da poseti nekoliko muzeja i fondacija. Andros ima dugu i ponosnu pomorsku tradiciju. Svakog leta domaćin je brojnih događaja koji privlače hiljade posetilaca.

ANTIPAROS

Lutajući gostoljubivim vodama Egejskog mora, kompas vašeg instinkta vodiće vas do Antiparosa. Ne tako davno, bilo je pospano mirno ostrvo poznato uglavnom po impresivnoj pećini. Danas uživa u kosmopolitskoj sceni noćnog života koja se nadmeće sa Parosom, njegovim obližnjim susedom. Antiparos nudi ronjenje na prelepim mestima, poput podvodne pećine, olupine broda i još mnogo toga.

DELOS 

Delos, Apolonska svetlost. Letnje sunce koje se odbija od mermera i pečenog kamenja može biti zaslepljujuće, ali za Drevne Grke ono je takođe simbolizovalo svetlo istrage i harmonije. To je šansa da se prošetate oko oživljavanja slave grčke civilizacije. To je glavni sveštenik Kiklada, rodno mesto besmrtnika. To nije edukativno putovanje, već ulazak u životno iskustvo.

DONOUSA

Ako želite da pobegnete od svega, Donoussa je idealan izbor za vas. Prema mitologiji, Dionis je Ariadni ponudio skrovište u Donusi, tako da je Tesej nije mogao pronaći. Istražite s jahtom: Veličanstvene pećine poput "spilia Tichon" sa svojim prelepim stalaktitnim sastavom i prepustite se raznim kulinarskim užicima.

FOLEGANDROS

Netaknuti komad Grčke sa opuštajućom atmosferom, gostoprimstvom i lepim plažama. U blizini Santorinija, to je malo ostrvo sa 650 stanovnika, postalo je moderno, ali je i dalje netaknuti komad Grčke. Folegandros ima prelepe plaže i do njih je lako doći jahtom. Šetnja ovim ostrvom je radost jer su priroda i njeni parfemi, a njegova tišina zaista jedinstveni

IOS

Ostrvo Ios u Grčkoj je poznata turistička destinacija, koja privlači posetioce svojim zlatnim plažama i karakterističnom egejskom arhitekturom. To je brežuljkasto ostrvo sa liticama koje se na većini strana spuštaju do mora. Ios je dobro poznat kao zabavno ostrvo sa živahnom atmosferom i beskrajnom zabavom. Takođe je dobro poznato po prelepim plažama, šarmantnom tradicionalnom selu (Chora) i opuštenom i laganom načinu života.

KOUFONSIA

Ostrva Kufonija su dva mala ostrvca malih grčkih Kiklada. Gornji i donji Koufonisi pružaju beskrajnu lepotu sposobnu da zavede i najizdržanijeg posetioca. Godine su prolazile i tajna je izbila, mnogi su saznali za ova ostrva, ali ipak neko može imati apsolutnu privatnost.

KYTHNOS

Prekrasne plaže, vetrenjače, popločane ulice, krečene kuće i živopisni gradić. Ovo je Kithnos ili drugačije Thermia (zbog toplih izvora u zalivu Baths, gde se nalazi banja). Elementi koji čine Kithnos tako lepim su: 65 peščanih plaža sa kristalnom vodom (Kolona je jedna od najboljih plaža u Kikladima), i tradicionalna sela sa smajlićima lokalnog stanovništva. Dobro skriveni raj čeka da vas otkrije!

MILOS 

Upoznajte najegzotičnije ostrvo na Egeju. Vulkanska aktivnost u davnim godinama obdarila je Milosa uzbudljivim nizom prelepih pejzaža. Poznato kao „Ostrvo zaljubljenih“ jer je mesto pronalaska čuvene statue Venere de Milo, drevne grčke boginje lepote. Noćni život je uglavnom za one koji više vole opuštajuće noćno gledanje u more. Dobrodošli na egzotično ostrvo Afrodita.

MIKONOS

Mikonos je najpoznatije grčko kosmopolitsko ostrvo! Jedna je od najpopularnijih destinacija širom sveta koja je nekoliko puta izglasana za najbolju destinaciju za letnji odmor na svetu. Udovoljite svom apetitu za luksuzom i avanturama na ovom kosmopolitskom ostrvu koje pruža sve što poželite. Veličanstvene plaže sa plavim i tirkiznim vodama i zlatnim peskom i nezaboravnim noćnim životom. To je mesto na kojem biste trebali biti ovde! Mikonos će vas zavesti!

NAXOS

Ostrvo Naksos je najveće ostrvo na Kikladima i jedno je od najlepših među grčkim ostrvima. Duge plaže, srednjovekovne kule, bujne doline i visoke planine. Izuzetni lokalni proizvodi čine je neopjevanom riznicom gastronoma. Najbolje plaže u Naksosu uglavnom su okupljene na njegovoj zapadnoj strani. Neke od najboljih plaža su Agios Prokopije, Orkos i Mikri Vigla. Ovo malo gradsko ostrvo sa nepreglednim peščanim plažama, plodnim dolinama i planinskim selima nudi toliko toga za videti

PAROS 

Prirodne lepote Parosa bez premca, plaže sa kristalno čistom vodom, vizantijske staze koje povezuju tradicionalna sela i prekrasni pejzaži, čine Paros jednom od najomiljenijih destinacija za odmor u Grčkoj. Dodatni savet: Ne propustite priliku da posetite malo ostrvce Antiparos, ležeće jugozapadno od Parosa, do kojeg se može doći iz Pounde ili Parikije.

SANTORINI

Dragoceni dragulj Egejskog mora. Istorija stara 4.000 godina i večna stena i dalje stoji, snažna i veličanstvena, ponosno se uzdiže iz mora i dobro čuva tajne Atlantide ... Uvećana su sva čula, proizvod mnogih njenih kontrasta: crna zemlja protiv okrečenih domova koji se drže za uz litice, ili divlje vulkanske skulpture na glatkim kikladskim linijama. Doživite zalazak sunca sa Oje, kada vatreno sunce tone u Egeje, ovaj zalazak sunca zauvek će imati mesto u vašem srcu.

SCHINOUSA

Schinoussa je sićušno ostrvo izgubljeno među Kikladima, utočište za vaše ne baš tako beskompromisne putnike koji traže kontakt sa prirodom i sobom. Karakteriše ga neurešeni pejzaž obične lepote gde dominiraju kamen i morska plava. Petnaest jedinstvenih plaža sa kristalnim vodama, zaobljenim brežuljcima i blagom letnjom klimom čak i zimi čine neponovljivu sliku ostrva.

SERIFOS

U beskrajnom šarmu Egejskog mora izdvaja se Serifos, „gvozdeno ostrvo“ Kiklada, na svoj jedinstveni način i lepotu, očaravajući posetioce na prvi pogled. Neukroćena lepota koja se menja sa svetlošću. Plave ili zelene, plitke ili duboke vode, pesak ili šljunak, osenčeni ili ne, blagosloveni u kapeli ili opijeni tavernom. Brojne neverovatne, egzotične uvale, podvodne pećine, sićušni ostrvci i kristalno čiste vode čekaju da ih istražite!

SIFNOS

Sifnos, krečene kuće sa tradicionalnim dimnjacima od Potterove gline i male crkve sa plavim kupolama, izgrađene na zelenim brdima, koje vode do peščanih plaža. Klica Kiklada. Sifnos nije poznat samo po svojoj prirodnoj lepoti već i po grnčarskoj umetnosti i gastronomiji. Danas se mnogi mladi bave grnčarstvom, održavajući staru tradiciju ovog veka.

SYROS

Siros se nalazi u centru Kiklada. Sa brda Ano Sira posetilac može da vidi sva ova ostrva i odmah će razumeti zašto se Siros razvio u administrativni, trgovački, intelektualni i kulturni centar Kiklada. Kombinacija prirodne lepote i gostoljubivosti njenih stanovnika jedinstvena je i učiniće vaš odmor nezaboravnim

TINOS

Tinos privlači veliki broj turista, ne samo zbog svoje grandiozne crkve, već i zahvaljujući raznolikim pejzažima, divnim plažama, istorijskim trenucima i prirodnim lepotama. Ostrvo se smatra centrom kulture, a skulptura i slikarstvo se razvijaju i koriste čak i kao deo arhitekture. Tinos je idealan za opuštajući porodični odmor