Sedam Jonskih ostrva

LEFKADA

Ostrva Lefkade, koja još nazivaju grčkim Karibima, zadivljuju posetioce egzotičnom plavom bojom svojih plaža. Prelepe plaže, prefinjenost glavnog grada i jednostavan pristup ostrvu (ostrvo je povezano sa kopnenim delom Grčke jednim manjim mostom). Katizma, Egremni, Porto Katsiki su dobili međunarodno priznanje i godišnje im se dodeljuju Plave zastave (simbol čistoće i kvaliteta). Prepustite se magičnom svetu Lefkade.

MEGANISI

Meganisi je živopisno ostrvo u Jonskom moru, 4 nautičke milje jugoistočno od Lefkade i najveće je ostrvo iz te grupe ostrva (Skorpios, Tilia, Kitros i druga), koja čine administrativnu jedinicu opštine Meganisi (Taphion), i nazivaju se Tilevoidi.

Tradicionalna arhitektura, gostoljubivi stanovnici, tih život i predivna priroda. čine idealno mesto za letnji odmor. Aghios Ioannis, Spillia, Pasoumaki, Ambelakia, Atherinos, Faros, Limonari, Elia, Loutrolimni i Bereta su najpoznatije plaže ostrva koje vredi posetiti, zajedno sa pećinama Panikolis i Giovani.

ITAKA

“Uvek na umu imaj Itaku. Stići tamo, tvoja je sudbina.” Napisao je veliki grčki pesnik Konstantinos Kavafis. Itaka je magično ostrvo, prepuno istorije i prelepih plaža. Ovo mirno ostrvo formiraju dva velika poluostrva povezana uskim zemljouzom i isprekidana ogromnim liticama, strmim planinama i dugačkim poljima maslina. To je ostrvo za ljubitelje meditacije i spokoja za putnike koje uzbuđuje otkrivanje nečeg novog i pre svega, za one koje traže svoju privatnu Itaku.

KEFALONIA

Izgubljeni raj kapetana Korelija, prelepe plaže, veličanstvene luke, nacionalni park i gostoprimstvo uvek raspoloženog lokalnog stanovništva. Najveće Jonsko ostrvo sa svojim bistrim azurnim vodama, blistavim plažama i tamnozelenim planinama, decenijama je popularno mesto za odmor. Ostrvo je odabrano za snimanje holivudskog filma ,,Mandolina kapetana Korelija”. Beskrajne private plaže i zalivi izuzene lepote. kao što su Myrto i Makri Gialos. Fiskardo je najveće kosmopolitsko mesto sa lukom u koju pristaju mnogobrojne jahte svakog leta.

ATOKOS

Atokos je nenaseljeno ostrvo u centru Južnih jonskih ostrva. To je savršeno mesto da se provede neko vreme daleko od buke i svetla. Zaliv sa jednom kućom na istočnoj obali ostrva i litica na južnoj strani ostrva su nešto jedinstveno i posebno.

KASTOS

Luka Kastos ispod grada Kastosa je jedina luka na ostrvu i brzo biva popunjena kad je turistička sezona u punom jeku. Luka Kastos pruža dobro sklonište za vreme vetrovitih letnjih noći

KALAMOS

Luka Leone je selo nenaseljeno još od 1953. na jugoistočnoj strani ostrva Kalamos, koje je napušteno nakon zemljotresa. Stanovništvo je odlučilo da se premesti u unutrašnjost i da ne pokušava da ponovo izgradi naselje. Odlučili su da sagrade crkvu u sećanje na ono što su izgubili. Crkva se može videti na ulasku u zaliv. Luka Leone je prelepo i neobično mesto na kome se može provesti dan u miru i tišini ili veče daleko od svetla i buke.

Luka Kalamos je glavno lučko naselje ostrva Kalamos koje se nalazi na istočnoj strani ostrva, prekoputa ostrva Kastos. Ovo mirno ostrvo formiraju dva velika poluostrva koja su povezana.