Jonska ostrva

PAKSOS – ANTIPAKSOS

Ovo je mesto sa jako izraženim kosmopolitskim stilom zbog mnogobrojnih jahti koje su usidrene u njegovim lukama tokom leta. Plaže su neuporedive: beli pesak ili šljunak zapljusnut blistavom vodom. Čekaju vas iskustva koja se jednom doživljavaju: zalazak Sunca sa belih litica na Eremitisu, istraživanje pećina i šetnje oko ostrva. Paksos su boje… plava i zelena… raj koji svoj slikoviti predeo ukrašava plemenitošću… Ova ostrva će vam zauvek biti urezana u sećanje.

KRF

Krf, zemlja Fajaca. Očarava posetioce venecijanskim stilom, svojim bogatim multikulturalnim nasleđem, istorijskim spomenicima i kristalno čistim morem. Na ostrvu se nalazi mnogo prelepih plaža. Izolovane živopisne uvale ili velike prepune plaže sa barovima, tavernama, prodavnicama i sportovima na vodi. Ako plivate u Kanalu ljubavi (Canal d’Amour), legenda kaže da će te naći svoju srodnu dušu. Omiljena destinacija mornara, Diapontijska ostrva su idealna za ronjenje i pecanje.

VIDO

Ostrvo Vido ili ,,ostrvo zmija” ima dugačku istoriju. Spominje se tokom opsade Krfa (1798-99). Rusko-Turski saveznici su ga preoteli od Francuza 28. februara 1799.

Tokom Prvog svetskog rata ostrvo Vido je služilo kao ostrvo bolnica i karantin za bolesne srpske vojnike nakon epskog povlačenja srpske vojske i jednog dela civilnog stanovništva kroz Crnu Goru i Albaniju 1915, što je kasnije bilo poznato kao Albanska golgota nakon invazije na  Srbiju od strane Austrije, Nemačke i Bugarske.

Danas je poznato kao ostrvo smrti ili Srpski Jerusalim.

SIVOTA

Odmor u Grčkoj tokom leta je sinonim za ostrva koja su raštrkana po Jonskom i Egejskom moru. Ipak, očaravajuće lokacije se takođe kriju i na obalama kopnenog dela grčke i obećavaju nezaboravne trenutke.

Na severozapadu Epira sa pogledom na plavo-zelene obale Jonskog arhipelaga, zadivljujuća i egzotična Sivota predstavlja jedinstvenu celinu za povetarcem koji dopire sa ostrva i kosmopolitskom aurom, koja će vam sigurno ukrasti srca.

PARGA

Parga, na obali Epira, je idilično letovalište koje spaja planinu i more. To je jedna od najživopisnijih I kosmopolitskih mesta na severozapadu Grčke, koja vam budi želju da se bolje upoznate sa njenom dugačkom istorijom i prirodnom lepotom. Razgledanje istorijskih lokaliteta i zlatne plaže sa kristalno plavom vodom. Odmaranje na plažama koje se nalaze u malim zalivima između Parge i Sivote. Ovo su samo neki: Ai-Giannakis, Ai-Sostis, Kryoneri and Sarakiniko. Dobrodošli u Pargu, grad koji ima duh ostrva.